Prototyypit tuotekonseptin testaamiseen

Protovaiheessa turkulainen Defour Oy kaivaa esiin tuotteen mahdolliset ongelmat ja teemme tarvittavat muutokset tuotteeseen tai valmistusprosessiin. Toteutamme nopeasti korkealuokkaiset prototyypit. Prototyyppien rakentaminen ja niiden testaaminen ovat olennainen osa ketterää tuotekehitystä. Kun epäkohdat löytyvät ajoissa, muutokset voidaan toteuttaa heti. Hyödynnämme prototyypeissä 3D-tulostusmenetelmiä, muottitekniikoita ja koneistusta. 

 

Prototyyppi tarkoittaa koekappaletta, eli tuotekehityksen ensimmäistä versiota, jota ei ole vielä viety tuotantoon saakka. Proton luomisessa tarkistetaan konseptin teknisen toteutuksen toimivuus. Toisessa vaiheessa tarkistetaan valmistettavuuden ja laajemmin tuotantoprosessin toimivuus. Nollasarja tarkoittaa ensimmäistä tuotantosarjaa, jossa hiotaan vielä yksityiskohtia ja esimerkiksi tuotantokustannuksia.

 

Käyttämämme 3D-tulostaminen mahdollistaa prototyyppien nopean ja joustavan valmistuksen. Prototyyppi voi tarkoittaa kokonaista tuotetta tai esimerkiksi tuotteen osaa tai osakokonaisuutta. 3D-tulostetun proton valmistaminen on myös edullinen ratkaisu. Kaikkiin protoihin tulostus ei kuitenkaan ole mahdollista ja tällöin käytämme avuksi muotti- tai koneistustekniikkaa.